Covek Koji Stoji Iza Remiksa Prti Bee Gee-a – Legendarni Mccrop!

Ne toliko davno sam, kao veliki fan Prti Bee Gee-a, naleteo na remixe na youtube kanalu Mccrop-a koji su me odusevili, a po svoj prilici, ne samo mene nego i sve ljubitelje pomenute grupe. Tada sam dosao na ideju da bi voleo da promovisem malo rad osobe koja stoji iza pseudonima “Mccrop” posto sam smatrao da je visoko kvalitetno odradjeno sve sto je radio.

Sledi zvanicno saopstenje “Mccrop“-a:

Prti Bee Gee Remiksi

za SickSideSS

Pre nego počnem, pozdrav svima koji su u protekle 2 godine slušali remikse koje sam kačio na kanalu mccrop! Hvala!

Za Prti Bee Gee sam prvi put čuo kod drugara na gajbi, kad smo se igrali fristajla, gde sam ja bio bitboks, jer sam za ostalo tada bio nebitan lik. To je bila druga godina srednje, što znači daavnooo. I za inspiraciju smo gledali spotove, i naletosmo na video sa nazivom Rakija. Naravno, nije pisalo kao na ostalim ko izvodi, već jednostavno, Rakija. Ha. Niko od nas petorica nije tada znao ko su oni, ali smo konstatovali da su carevi! Jebeni carevi! I tako smo početkom jedne školske godine saznali da je umro Moskri.

Kao mali jeo čokoladu od riže… Počivaj u miru, legendo!!!

Kako sam došao na ideju da radim remikse… Moskri. Moskri je bio inicijator mog rada. Odajući počast njemu, kao najjačem MC-ju, kroz neki meni svojstven način. Kao što sam i spominjao ranije, vodio sam se idejom “svetog trojstva”, koji su činili Euffrat, Mikri i Moskri. Sve ostalo je scheize! Jer bez Euffratovih bitova, Prti jednostavno ne bi bio Prti! Priča bi zvučala totalno drugačije. Ali sva sreća pa su se skontali.

Prvi, probni remiks je bio “Tamna strana fanka [SimBOLika RemiX]. I zaista ne znam kako je to dospelo do DrVulicVladimir, kasnije na YouTube, ali prvim pravim remiksom smatram “Rebirth in Paradise“.

On je kao projekat započet tačno mesec dana pre četvrte godišnjice, 25.07.2009. Postojala je prva ideja koja nije realizovana, ali je dosta bliska sa završnim miksom. A ta završna ideja je došla tog jutra, 25.08, nešto posle 06h. I za par sati je bila pretočena u remiks. Zatim su krenuli da se nižu remiksi, Ridller, Ispeci pa reci, Urbane legende (uzgred, ja sam krstio original pesmu u Stondirani hod), Tišina…Pssst… i Klabing, za koji sam mislio da će biti poslednji, jer tada nisam imao ideju, a ni materijala za remiksovanje.

Klabing je tada bio najveći izazov. A onda su uleteli Ulični psi. Pa “In the air“, feat. sa Tupakom, koji mi je jedan od
najjačih. Bas linija ja tako dobro legla na Moskrijev flow. Neverovatno. Onda je usledio dugoočekivani album Bez šečera. Remiksi “Sajmon seez“, “Panduri znaju“, “Moja gudra“, “Hip hop hurej“, “Kada šiješ iglom“, “Ombre“. Naravno da ne zaboravim, za Moskrijev rođendan, “1.2.3.1977“, “Sve il ništa“, “Dupli prelom“. Za Mikrijev rođendan, “Mikrijev Zabavnik“, gde sam imao Mikrijeve akapele koje sam hteo da iskoristim i instrumental koji je bio west i odlična pozadina tim vokalima, a bio je planiran zanešto drugo. Zato je i urađen namenski. Bilo je i nekih komentara i privatnih poruka kako je za “K.A.O.S“. zabodena matrica, ista; to nije tačno! Samo smo 2 bitmejkera i ja naleteli na iste semplove, koji su zaista agresivni, i iskoristili iste. Zbog toga sam i stavio video, gde se jasno vidi da su korišćeni semplovi, a ne ceo instrumental!

Kao što se vidi iz slike iznad, imam ukupno 34 akapela, koje sam izdvajao u protekle dve godine. Nijedna akapela nije dobijena od članova grupe Prti Bee Gee. Jer mislim da neke ni oni ne poseduju više. Stoga, poslate su njima, jer im to pripada. I samo se uz njihov dopust mogu dobiti akapele!
Remiksi su rađeni u sledećim programima: Audio – Sony ACID 7, Adobe Audition 3, Cubase 5 i 6. Video – After Effects CS4, Sony Vegas 9. Takođe, svi remiksi su rađeni na slušalicama, a kao što je verovatno poznato, miks na slušalicama bez
monitora je scheize. Jer slušalice ne daju ušima osećaj prostornosi i dubine, kao što daju monitori koji se nalaze ispred glave i u visini ušiju. Tako da; da, moglo je bolje da zvuči. Ali, uzimajući u obzir u kakvim je (ne)uslovima miksovano, ispalo je super, zar ne?! Sa boljim uslovima, a kamoli kvalitetnijom opremom, pokidao bih svakoga. Ali, nemoguće
je postaviti takvu hipotezu. Jer u takvoj smo mogućnosti. I da, mislim da sam od riblje čorbe napravio akvarijum!

Sabrana dela Brata Moskrija” je miks koji poslednji radim. To je miks svih mojih remiksa i još 3 koja nisu nigde izašla. Kao što sam rekao, sadržaće poklon. Link ka drugom videu (sadržaj drugog videa prikazan ispod), koji sadrži link ka poklonu, je vidljiv 5 sekundi.

Ali se nalazi na jedinom i logičnom mestu. Tako da, ko ima razvijenu logiku i pritom zna da je koristi, pronaći će. Zasad niko nije skinuo poklon, što me navodi na jedini zaključak…

A sadržaj poklona je delimično prikazan na sledećoj slici:

I na kraju, želim da se zahvalim Mikriju, Euffratu i Moskriju pokojnome, koji su indirektno omogućili remikse, na kraju krajeva i pisanje ovog teksta, raji koja čita ovaj tekst, uprkos velikim minusima širom Evrope, SickSideSS koji je čitanje omogućio! I da, imate pet dana da postavite pitanja, preko SickSideSS, potpisana imenom ko postavlja, koje će on proslediti meni. Odgovori će biti u roku od dva  dana od prispeća pitanja.

Pozdrav i sve najbolje!

U Oslu, 09.02.2012.
S.

Celo saopstenje mozete da skinete i u PDF formatu OVDE.

Advertisements
  • Zeljko Bojanic
  • February 16th, 2012

  Kakav si ti kralj, svaka ti cast, neke stvari vise volim da slusam u tvojim remixima nego u originalu.Hoce li biti remixa za Bez Secera?

 1. Svaka cast brate !

  • dejan jovicic
  • June 6th, 2012

  skinuo sam paket 🙂

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: